| < Czerwiec 2017 > |
Pn Wt Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Zak豉dki:
Spis tre軼i
Inni gotuj
Kontakt
Montignac
O gotowaniu
X UWAGA X
Tagi
ciasta z owocami
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

Wpisy z tagiem: serek homogenizowany

pi徠ek, 30 stycznia 2015
P帷zki z serkiem homogenizowanym

Mia豉m w lod闚ce spore opakowanie serka waniliowego. Kupi豉m go kiedy z my郵 o nale郾ikach, ale zjedli鄉y je wtedy z d瞠mem i serek le瘸 d逝go zapomniany. W ko鎍u zlitowa豉m si nad nim i postanowi豉m do czego wykorzysta. Pomy郵a豉m, 瞠 skoro mamy karnawa, to mini p帷zki b璠 jak najbardziej na miejscu. Wys豉豉m m篹a po frytkownic do piwnicy i na drugi dzie zabra豉m si za sma瞠nie. Przepis na te s這dkie male雟twa znalaz豉m u Dorotus. Wysz造 bardzo smaczne: mi瘯kie, delikatne i puszyste. Same w sobie nie s one mocno s這dkie. Dorotka zaleca do nich posypk z cukrem i cynamonem - ja z niej zrezygnowa豉m i w zamian posypa豉m p帷zki obficie cukrem pudrem. M捫 bardzo je zachwala i mocno si nimi zajada :) Przygotowuje si je dos這wnie w kilka chwil, co jest niew徠pliwie kolejnym du篡m plusem :) Jedyne do czego mog si przyczepi to ich kszta速: nie wysz造 mi idealnie okr庵貫 - pierwsza partia przypomina豉 wielok徠y z r騜nymi wypustkami :P Pod koniec by這 ju troch lepiej. Smaku to na szcz窷cie nie zmieni這 :)

p帷zki serowe

Sk豉dniki:

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki m彗i pszennej
  • 1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do g喚bokiego sma瞠nia
  • cukier puder do posypania po usma瞠niu

Wykonanie:

Serek homogenizowany wymiesza z jajkami.Doda przesian m彗 pszenn, proszek do pieczenia, s鏊. Dok豉dnie wszystko wymiesza r霩g kuchenn. W szerokim i p豉skim garnku lub frytkownicy rozgrza olej do temperatury 175 stopni. Niewielk 造磬 nak豉da porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczaj帷 j w od這穎nym oleju (by ciasto nie klei這 si do 造磬i). Sma篡 do z這tego koloru. Usma穎ne p帷zki odk豉da na bibu趾 do ods帷zenia. Posypa cukrem pudrem. Najlepsze od razu po usma瞠niu, cho na drugi dzie te s smaczne :) Smacznego :)

p帷zki serowe

p帷zki serowe