Kiedy zobaczy³am przepis na to ciasto u Cudawianek, pomy¶la³am sobie, ¿e sk±d¶ je ju¿ znam. I faktycznie, po przewertowaniu zeszytu mamy z przepisami znalaz³am recepturê równie¿ na ten placek.. Bardzo smaczny, korzenny, o boskim aromacie... M±¿ bardzo go polubi³ i czêsto namawia do jego upieczenia. Szczerze polecam :)
Update 26.10.2015 - zmiana zdjêcia :)

Sk³adniki:
- 1,5 szklanki startej marchwi
- 2 szklanki m±ki
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka oleju
- 4 jajka
- 1 ³y¿eczka sody
- 1,5 ³y¿eczki proszku do pieczenia
- przyprawa do pierników lub cynamon
- aromat migda³owy
Wykonanie:
Utrzeæ olej z cukrem. Wbijaæ do tego po jednym jajku, ci±gle ucieraj±c. Nastêpnie dosypaæ m±kê, proszek, sodê i przyprawê do pierników. Ci±gle mieszaj±c, dodawaæ po ³y¿ce marchwi. Na koniec dodaæ kilka kropel aromatu.
Ciasto prze³o¿yæ do blaszki wysypanej bu³k± tart± i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.
Smacznego :)
