| < Marzec 2017 > |
Pn Wt Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Zak豉dki:
Spis tre軼i
Inni gotuj
Kontakt
Montignac
O gotowaniu
X UWAGA X
Tagi
Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚

Wpisy z tagiem: sk鏎ka pomara鎍zowa

sobota, 17 grudnia 2011
Piernik marchewkowy

Wilgotne, mi瘯kie i aromatyczne ciasto, na kt鏎e przepis znalaz豉m ostatnio u Majanki. Z kubkiem gor帷ej herbaty idealnie umila oczekiwania na 鈍i皻a... :)



Sk豉dniki:
  • 2 niepe軟e szklanki m彗i pszennej
  • 2 szklanki startej marchewki
  • szklanka cukru
  • szklanka oliwy
  • 3 jajka (da豉m 4)
  • po czubatej 造瞠czce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej
  • czubata 造瞠czka kakao
  • czubata 造瞠czka cynamonu
  • 造瞠czka przyprawy do piernika (to m鎩 dodatek)
  • gar嗆 ulubionych bakalii (u mnie sparzone wcze郾iej rodzynki i sk鏎ka pomara鎍zowa)
Wykonanie:

Oliw zmiksowa z cukrem na jednolit mas. W trakcie ubijania dodawa sypkie sk豉dniki (m彗, proszek do pieczenia, sod, kakao, cynamon i przypraw do piernika) oraz jajka. Na ko鎍u doda start marchewk oraz bakalie. Form do pieczenia wysmarowa t逝szczem,wysypa bu趾 tart i wyla do niej ciasto. Piec przez oko這 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotowe ciasto mo積a polukrowa lub udekorowa polew czekoladow. Smacznego :)