| < Kwiecie 2017 > |
Pn Wt Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Zak豉dki:
Spis tre軼i
Inni gotuj
Kontakt
Montignac
O gotowaniu
X UWAGA X
Tagi
ciasta z owocami
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
wtorek, 04 kwietnia 2017
Schab pieczony na soli - trzysk豉dnikowy!

Mam dzi dla Was banalnie prosty przepis na pyszn w璠lin do kanapek. Kawa貫k schabu wystarczy posmarowa musztard francusk, po這篡 na soli i w這篡 do piekarnika. I tyle. Proste, prawda? A efekt naprawd warty wypr鏏owania. Mi瘰o jest soczyste i co najwa積iejsze - bez zb璠nych, niepotrzebnych i niezdrowych dodatk闚. Nie nale篡 obawia si du瞠j ilo軼i soli - schab wychodzi naprawd smaczny, zupe軟ie jej nie czu.

Przepis znalaz豉m tutaj.

schab pieczony na soli

Sk豉dniki:

  • kawa貫k schabu ok. 1-1,5 kg
  • s這iczek musztardy francuskiej (z ca造mi ziarnami gorczycy)
  • kilogram soli

Wykonanie:

S鏊 wysypa na dno naczynia 瘸roodpornego. Roz這篡 j r闚nomiernie. Schab op逝ka, osuszy. Po這篡 na soli. Wierzch oraz boki mi瘰a posmarowa musztard.

schab na soli

Ca這嗆 wstawi do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 1-1,5 h (ok. godziny na ka盥y kilogram mi瘰a). Ja piek豉m pierwsze 30 minut bez przykrycia, na kolejne 40 minut przykry豉m je foli aluminiow, aby musztarda za mocno si nie przypiek豉 i pod koniec zn闚 zdj窸am foli. Upieczone mi瘰o wyj望 i przestudzi. Zbrylon s鏊 wyrzuci. Kroi w plastry i podawa z ziemniakami, jako obiad, lub na kanapce jako w璠lin. Smacznego :)

schab s鏊 musztarda