Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Domowa masa makowa

Nie wyobra瘸m sobie 鈍i徠ecznego menu bez maku, a Wy? Makowce, seromakowce, kluski z makiem..wsz璠zie go pe軟o.Do tej pory korzysta豉m najcz窷ciej z gotowej masy makowej, przyznaj bez bicia, g堯wnie dlatego, 瞠 nie posiadam maszynki do mielenia mi瘰a. Jaki czas temu odkry豉m jednak, i mo積a zakupi w sklepie gotowy zmielony ju mak. Przygotowa豉m z niego domow mas makow, zgodnie z przepisemMirabelki, i przepad豉m. Taka masa jest naprawd pyszna. G瘰ta, pe軟a bakalii, nie za s這dka, idealnie zbalansowana i pozbawiona zb璠nych sk豉dnik闚 i wype軟iaczy. Koniecznie si na ni sku軼ie, przygotowuj帷 鈍i徠eczne pyszno軼i.

Do czego mo瞠cie wykorzysta tak mas? Poni瞠j kilka 鈍i徠ecznych propozycji:

- tradycyjnymakowiec

- makowiec japo雟ki

- m鎩 ulubiony seromakowiec

- obowi您kowe podczas naszej wigilii kluski z makiem

domowa masa makowa

Sk豉dniki:

  • 200g suchego, zmielonego maku
  • szklanka wrz徠ku (da豉m troch wi璚ej)
  • 3 造磬i cukru
  • 2 造磬i miodu
  • bakalie (da豉m gar嗆 rodzynek, gar嗆 posiekanych w這skich orzech闚, troch kandyzowanej sk鏎ki pomara鎍zowej i p豉tk闚 migda這wych)
  • kilka kropli aromatu migda這wego
  • p馧 造瞠czki cynamonu

Wykonanie:

Mak zala wrz徠kiem, postawi na ogniu i gotowa przez kilka minut. Doda cukier, mi鏚, bakalie i cynamon. Dok豉dnie wymiesza. Zdj望 z ognia i odstawi do wystudzenia.Smacznego :)

poniedzia貫k, 18 grudnia 2017, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: