ciasta z owocami
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Owsianka z pieczonym rabarbarem

Sezon rabarbarowy w pe軟i, dlatego te zapraszam Was dzi na 郾iadanie z dodatkiem tych pysznych, r騜owych badyli. Po篡wna owsianka du穎 zyska豉 dzi瘯i upieczonemu, s這dko-kwa郾emu rabarbarowi. Robi豉m j w minionych dniach ju dwukrotnie i na pewno zrobi jeszcze niejeden raz. Nie jestem wielk fank mleka, wi璚 owsianka u mnie jest cz窷ciowo na wodzie. Mo瞠cie oczywi軼ie wykorzysta tylko mleko - wyb鏎 nale篡 do Was. Je郵i wolicie bardziej rzadk owsiank, zwi瘯szcie nieco ilo嗆 p造nu. Dla mnie konsystencja widoczna na zdj璚iu jest najbardziej odpowiednia. Od siebie dorzuci豉m do prawie gotowego dania 造磬 mielonych migda堯w. Bardzo fajnie podkr璚i造 smak.

Przepis znalaz豉m tutaj.

owsianka z rabarbarem

Sk豉dniki:

  • p馧 szklanki p豉tk闚 owsianych
  • szklanka wody
  • p馧 szklanki mleka
  • p馧 造瞠czki cynamonu
  • 2 造磬i miodu
  • 造磬a mielonych migda堯w
  • 3-4 這dygi rabarbaru
  • sok i sk鏎ka z jednej cytryny
  • 2 造磬i cukru trzcinowego
  • 2 造磬i wody
  • 造瞠czka ekstraktu waniliowego

Wykonanie:

Rabarbar umy i pokroi na trzycentymetrowe kawa趾i. Wymiesza razem z sokiem i sk鏎k z cytryny, ekstraktem waniliowym, cukrem i wod. Umie軼i w naczyniu 瘸roodpornym i piec ok 20 minut w temperaturze 180 stopni (rabarbar powinien by mi瘯ki, ale zachowuj帷y sw鎩 kszta速). Lekko ostudzi.

Mleko i wod zagotowa. Doda p豉tki owsiane i gotowa na ma造m ogniu do zg瘰tnienia (ok. 10 minut). Doda zmielone migda造 oraz mi鏚 i cynamon do smaku. Wymiesza. Podawa z upieczonym rabarbarem. Smacznego :)

wtorek, 16 maja 2017, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2017/05/23 20:00:27
Podoba mi si!