ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Baba ghanoush

Przepis na t bliskowschodni past znalaz豉m na blogu Sto kolor闚 kuchni. G堯wnymi jej sk豉dnikami s bak豉瘸n oraz tahini. Ca這嗆 podkr璚a si dodatkowo czosnkiem, sokiem z cytryny i kuminem. Baba ghanoush smakowa豉 mi mniej ni hummus, my郵 jednak, 瞠 b璠 czasami do niej wraca. Mo瞠 i Wam przypadnie ona do gustu? :)

baba ghanoush

Sk豉dniki:

  • 1 bak豉瘸n
  • 3-4 造磬i pasty tahini
  • 2-3 z帳ki czosnku
  • 2 造磬i soku z cytryny lub limonki
  • szczypta mielonego kuminu
  • s鏊
  • do podania: natka pietruszki lub kolendra, oliwa, ziarna granatu, s這dka papryka

Wykonanie:

Bak豉瘸na ponak逝wa widelcem, owin望 w foli aluminiow i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez oko這 15-20 minut. Wyj望 z piekarnika. Przestudzonego bak豉瘸na rozkroi i 造瞠czk wyj望 mi瘯ki mi捫sz. Doda do niego przeci郾i皻y przez prask czosnek, past tahini, sok z cytryny oraz kumin. Ca這嗆 zmiksowa na past. Doprawi do smaku sol. Prze這篡 do miseczki, pola oliw i posypa s這dk papryk, posiekan natk lub ziarnami granatu. Smacznego :)

pasta z bak豉瘸na

Kuchnia arabska przepisy

鈔oda, 29 czerwca 2016, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/07/04 08:29:23
Nigdy nie robi豉m, a szkoda!