ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Pyszna brukselka z boczkiem i parmezanem

Po陰czenie brukselki z podsma穎nym boczkiem i parmezanem sprawdzi豉m ostatnio przy okazji przygotowywania tego makaronu. Trio to okaza這 si bardzo udane, dlatego te, nie waha豉m si ani minuty, aby wykorzysta je ponownie, jako dodatek do obiadu. Tym razem brukselka gotowana, nie sma穎na.Nie zniech璚ajcie si jednak: w takim towarzystwie smakuje bowiem wy鄉ienicie :) Do wrz徠ku, w kt鏎ym gotuj brukselk, dodaj odrobin cukru i mleka, co zmniejsza jej gorycz. Warto wypr鏏owa ten patent.

brukselka z boczkiem

Sk豉dniki:

  • 400 g brukselki
  • 6 plastr闚 w璠zonego boczku
  • parmezan
  • s鏊, odrobina cukru
  • p馧 szklanki mleka
  • 造磬a oliwy

Wykonanie:

Brukselk obra z wierzchnich li軼i i ka盥 sztuk od spodu naci望 na krzy. Tak przygotowane kapustki wrzuci do osolonego i lekko pos這dzonego wrz徠ku. Doda mleko. Gotowa brukselk ok. 8-10 minut, a b璠zie mi瘯ka, ale ci庵le j璠rna. Odcedzi. Prze這篡 do miski. W mi璠zyczasie boczek pokroi w centymetrowe paski. Wrzuci go na rozgrzan oliw i sma篡 5-6 minut, ci庵le mieszaj帷. Zdj望 z patelni i prze這篡 do brukselki. Ca這嗆 posypa 鈍ie穎 startym parmezanem. Delikatnie wymiesza. Podawa jako dodatek np. do ziemniaczanego puree. Smacznego :)

brukselka z boczkiem i parmezanem

鈔oda, 10 lutego 2016, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/02/10 11:04:15
Odczarowa豉 brukselk!