ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Brukselka duszona w soku pomara鎍zowym

Kolejna ods這na brukselki. Tym razem do嗆 oryginalna, bo z dodatkiem soku i sk鏎ki z pomara鎍zy. Pomys jak najbardziej godny wypr鏏owania - tak przygotowane kapustki smakuj naprawd ca趾iem dobrze. Nie pobi造 one jednak mojej ulubionej ostatnio brukselki z boczkiem i parmezanem. Warto zrobi i przekona si, czy to Wasze smaki.

Przepis na tak przygotowan brukselk poda豉 u siebie jaki czas temu Negresca.

brukselka w soku pomaranczowym

Sk豉dniki:

  • 0,5 kg brukselki
  • szklanka soku pomara鎍zowego
  • 2-3 造磬i mas豉
  • 造磬a kandyzowanej sk鏎ki pomara鎍zowej lub sk鏎ki startej z pomara鎍zy
  • s鏊, pieprz
  • olej

Wykonanie:

Brukselk obra z wierzchnich li軼i i ka盥 sztuk przekroi wzd逝 na po堯wki.Na patelni rozgrza odrobin oleju i wrzuci na niego brukselk, obracaj帷 ka盥 po堯wk g堯wki rozci璚iem do patelni. Podsma瘸 przez 2-3 minuty. Zala ca這嗆 sokiem pomara鎍zowym, doda sk鏎k pomara鎍zow i dusi do mi瘯ko軼i, nie mieszaj帷 (ok. 20-30 minut). Gdy brukselka b璠zie ugotowana al dente, a sok zredukuje si do po這wy, doda mas這 i przyprawi ca這嗆 sol i pieprzem. Dusi razem jeszcze kilka minut. Smacznego :)


brukselka w soku pomaranczowym

czwartek, 25 lutego 2016, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/02/25 10:20:12
Ale odjazd!
-
2016/02/25 13:10:40
Nigdy nie przepada豉m za brukselk ale mo瞠 w takiej wersji zmieni豉bym zdanie :)
-
2016/02/26 23:57:32
Fajny pomys na brukselk, musz kiedy zrobi :)