--> Boze Narodzenie baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Gor帷a czekolada z ajerkoniakiem

Idealna na panuj帷e obecnie mrozy gor帷a czekolada z dodatkiem bitej 鄉ietany i ajerkoniaku. 安ietnie rozgrzewa i smakuje.

czekolada z ajerkoniakiem

Sk豉dniki (2 porcje):

  • 200 ml mleka
  • 100 ml 鄉ietany krem闚ki 36%
  • 造磬a cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 ml ajerkoniaku

Dodatkowo:

  • 150 ml 鄉ietany krem闚ki 36%
  • 造瞠czka cukru pudru
  • kakao

Wykonanie:

Mleko i 100 ml krem闚ki zagotowa z cukrem. Doda po豉man na kawa趾i czekolad. Podgrzewa do ca趾owitego rozpuszczenia na ma造m ogniu. Na dno szklanki, w kt鏎ej b璠zie podawana czekolada, wla ajerkoniak. Nast瘼nie, delikatnie wla gor帷 czekolad. Uwa瘸, aby warstwy si nie wymiesza造. Ca這嗆 udekorowa krem闚k ubit na sztywno z cukrem pudrem oraz kakao. Smacznego :)

wtorek, 05 stycznia 2016, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2016/01/05 20:01:16
Taka czekolada 鈍ietnie rozgrzeje organizm czasie takich srogich mroz闚 .
-
2016/01/06 09:15:35
Idealnie wpasowa mi si ten wpis. W豉郾ie wsta貫m, za oknem pierwszy 郾ieg i taaaaki pomys!!! :)
-
2016/01/06 22:30:19
Podoba mi si taka podw鎩nie rozgrzewaj帷a czekolada :)
-
2016/01/09 18:27:08
Wypi豉bym, oj wypi豉:) Cudownie wygl康a:)