--> Boze Narodzenie baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Ryba po japo雟ku

Ten spos鏏 przygotowywania ryby rozpropagowa豉 w moim rodzinnym domu moja siostra. Przepis pochodzi z zeszytu jej te軼iowej. Ryba ta nie ma pewnie nic wsp鏊nego z Japoni, tak samo zreszt jak s造nna ryba po grecku, ale zapewniam Was, 瞠 jest bardzo smaczna. Z powodzeniem mo瞠 by serwowana zar闚no na 鈍i徠ecznym stole, jak i sylwestrowej imprezie. Ja przed sma瞠niem panierowa豉m ryb w jajku i m帷e, ale r闚nie dobrze mo積a do tego wykorzysta g瘰te ciasto nale郾ikowe.

ryba po japo雟ku

Sk豉dniki:

  • 0,5-1 kg filet闚 rybnych (tym razem da豉m 80 dkg filet闚 z dorsza)
  • s這ik papryki konserwowej
  • s這ik og鏎k闚 korniszon闚
  • 2 du瞠 cebule

Sos:

  • 1/3 szklanki oleju
  • 2 szklanki wody
  • 1 ma貫 opakowanie koncentratu pomidorowego (da豉m 3 造磬i)
  • ewentualnie 1-2 造磬i ostrego ketchupu
  • 2-3 造磬i octu
  • 2 造磬i cukru
  • s鏊, pieprz

Wykonanie:

Ryb rozmrozi. Przyprawi sol i pieprzem (ew. pieprzem cytrynowym). Obtoczy w jajku i m帷e. Sma篡 na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Gotow ryb podzieli na mniejsze kawa趾i. Cebule obra i pokroi w pi鏎ka. Sparzy wrz徠kiem. Wymiesza z papryk, pokrojon w kostk oraz og鏎kami, pokrojonymi w p馧plasterki. W du篡m s這iku lub innym naczyniu uk豉da warstwami ryb i warzywa. W garnku wymiesza ze sob wszystkie sk豉dniki sosu. Zagotowa je. Gor帷ym p造nem zala ryb i warzywa. Odstawi na minimum kilka godzin do lod闚ki. Podawa na zimno. Smacznego :)

wtorek, 29 grudnia 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/12/31 17:21:27
Bardzo ciekawy przepis, przypomina mi troch ryb po grecku ;)
-
2015/12/31 18:24:13
Taka ryba jest mi kompletnie nieznana, ale wygl康a smakowicie:). Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:)
-
2016/01/04 11:15:22
Brzmi i wygl康a bardzo smacznie!