--> Boze Narodzenie baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Czekoladowa pavlova z granatem

Czekoladowa wersja tradycyjnego tortu bezowego (Bia豉 Pavlova). R闚nie pyszna i elegancka. Z kawa趾ami czekolady, bit 鄉ietan i kwa郾ym granatem. Pyszny deser. Wypr鏏ujcie..nie b璠zie mogli si jej oprze. Gwarantuj :)

Przepis z bloga Moje Wypieki.

czekoladowa pavlova

Sk豉dniki:

  • 6 bia貫k
  • 300 g drobnego cukru
  • 3 造磬i kakao
  • 1 造瞠czka octu z czerwonego wina lub balsamicznego
  • 50 g gorzkiej czekolady

Dodatkowo:

  • 500 ml 鄉ietany krem闚ki 36%
  • 2 造磬i cukru pudru
  • ew. 1 鄉ietan-fix
  • granat
  • 3 郵iwki

Wykonanie:

Bia趾a ubi na sztywno. Pod koniec ubijania dodawa powoli po 造盧e cukru. Nast瘼nie doda przesiane kakao, 造瞠czk octu i posiekan czekolad. Delikatnie wymiesza. Blach od piekarnika wy這篡 papierem do pieczenia. Na nim narysowa okr庵 (鈔ednica ok. 23 cm). Na narysowany okr庵 wy這篡 ubite bia趾a. Blaszk w這篡 do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec w tej temperaturze bez przez ok. 5 minut, po czym bez otwierania piekarnika zmniejszy temperatur do 150 stopni i piec jeszcze ok. godziny (czas pieczenia trzeba dostosowa do mo磧iwo軼i w豉snego piekarnika). Gotow bez studzi w uchylonym piekarniku.

Krem闚k mocno sch這dzi. Ubi j na sztywno z cukrem pudrem i 鄉ietan-fixem. Gotow bit 鄉ietan wy這篡 na upieczon bez, tu przed samym podaniem. Udekorowa pestkami granatu i pokrojonymi 郵iwkami. Smacznego :)

czekoladowa pavlova

czekoladowa pavlova3

czekoladowa pavlova

Jesienne s這dko軼i!

pi徠ek, 27 listopada 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/11/27 19:49:58
Kusisz, oj kusisz :)
-
2015/11/29 20:04:58
Mniaaam! Wygl康a ob喚dnie.
:)