ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu
Crumble z jagodami i brzoskwinią

Crumble już kilkakrotnie gościło na moim blogu (crumble z rabarbarem, crumble z truskawkami i białą czekoladą). Dziś zapraszam Was na jego jagodowo-brzoskwiniową odsłonę. Ciepłe crumble, z dodatkiem zimnych waniliowych lodów, będzie naprawdę smacznym deserem i urozmaiceniem każdego posiłku.

crumble z jagodami

Składniki (4 porcje):

  • 100 g mąki
  • 50 g cukru 
  • 50 g masła 
  • 200 g jagód
  • 1-2 brzoskwinie

 Wykonanie:

Zimne masło rozetrzeć palcami z cukrem i mąką, przygotowując w ten sposób kruszonkę. Jagody umyć, osuszyć. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Owoce umieścić w czterech ramekinach i posypać je z wierzchu obficie kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut, do momentu aż kruszonka się zarumieni. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, odstawić na kilka minut do przestygnięcia i podawać. Świetnie smakują z lodami. Smacznego!

poniedziałek, 07 września 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/09/07 10:51:30
o matko, kocham crumble a jeszcze z jagodami.. ale mi narobiłaś z rana smaka!
-
2015/09/07 11:29:34
Pyszności! Na śniadanie bym zjadła chętnie. :)
-
2015/09/07 15:17:24
Boskie .... no i te lody:)
-
2015/09/07 20:28:12
Owoce pod kruszonką są boskie. Szybki deser i można na ciepło jeść, pycha :-)
-
2015/09/09 11:56:36
Nikt się takiemu deserowi nie oprze :)
-
2015/09/11 11:24:47
Wygląda pysznie! Uwielbiam jagody:-)
-
2015/09/15 09:22:43
Nie wygląda na skomplikowane, muszę w wolnej chwili spróbować.