ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane pastą oliwkową

Przepis na te jajka znalazłam na blogu Moja pasje.  Spodobał mi się dodatek oliwek, których akurat miałam nadmiar w lodówce. Smakowo dość ciekawe. Nie ma na co narzekać. Bardzo smakowały mojemu mężowi, który zjadł większość z nich. Narzekał tylko na mało ciekawy wygląd ;)

Jest to moja propozycja w ramach zabawy "Wielkanocne smaki" prowadzonej przez Mirabelkę.

jajka faszerowane oliwkami

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1-2 łyżki majonezu
  • garść czarnych oliwek
  • duży ogórek kiszony
  • mała cebula
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • szczypiorek

Wykonanie:

Jajka przekroić wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka. Białka ułożyć na talerzu. Ogórka kiszonego i cebulę drobno posiekać. Zmiksować je razem z oliwkami, żółtkami i majonezem na gładką pastę (majonezu dodać tyle by konsystencja pasty była zadowalająca).  Doprawić do smaku  solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Powstałym farszem nadziewać białka. Gotowe jajka posypać słodką papryką i udekorować posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

jajka faszerowane oliwkami

czwartek, 26 marca 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: http: kuchnia-domowa-ani.blogspot.com, *.248.246.66.skyware.pl
2015/03/26 10:06:13
A mi się podobają i zapisuję przepis :)
Miłego dnia!
-
2015/03/27 17:03:48
Według mnie są śliczne :) I musi być ta pasta smakowita :)
-
2015/03/28 10:44:57
Bardzo lubię oliwki, świetny pomysł na ich wykorzystanie:)