--> Boze Narodzenie baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Fasolka po breto雟ku

Jedno z moich ulubionych da. Cieszy zw豉szcza zim i jesieni - wtedy, kiedy jednogarnkowe, rozgrzewaj帷e potrawy s najbardziej potrzebne. Proste w przygotowaniu, tanie, syc帷e i bardzo, bardzo smaczne.

fasolka po breto雟ku

Sk豉dniki:

  • 400-500 g fasoli typu Ja
  • 3 p皻ka dobrej kie豚asy
  • 3-4 du瞠 cebule
  • 500-600 ml passaty pomidorowej lub 1,5-2 puszki krojonych pomidor闚
  • z帳ek czosnku
  • pieprz, s鏊, s這dka papryka, majeranek
  • li嗆 laurowy
  • 3 ziela angielskie
  • szczypta cukru
  • olej do sma瞠nia

Wykonanie:

Fasol namoczy w zimnej wodzie i pozostawi na ca陰 noc. Na drugi dzie wod odla, dola wody 鈍ie瞠j oraz dorzuci listek laurowy i ziele angielskie. Gotowa do mi瘯ko軼i fasoli (wody powinno zosta ok. szklanki - w razie potrzeby uzupe軟ia jej ilo嗆). Kie豚as oraz cebule pokroi w p馧plasterki. Na patelni rozgrza olej. Zeszkli na nim cebul, a nast瘼nie doda do niej kie豚as. Sma篡 ca這嗆 przez kilka minut. Zawarto嗆 patelni prze這篡 do garnka z fasol. Doda passat pomidorow. Gotowa ca這嗆 10-15 minut. Doprawi do smaku rozgniecionym z帳kiem czosnku, sol, du膨 ilo軼i pieprzu, s這dk papryk, majerankiem oraz szczypt cukru. Podawa z pieczywem. Smacznego :)

fasolka po breto雟ku

wtorek, 03 marca 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/03/03 13:51:54
Uwielbiam! I jakie pi瘯ne zdj璚ia to pierwsze szczeg鏊nie :)
-
2015/03/03 13:54:55
a w豉郾ie dzisiaj mam w planach ;)
-
2015/03/03 15:13:05
rozkosznie wygl康a! uwielbiam fasolk i do嗆 cz瘰to j gotuj;)
-
2015/03/03 15:19:24
Fasolka po breto雟ku to jedno z moich ulubionych da. No ale niestety, ostatnio zdarza這 mi si jada tylko tak fasolk ze s這ika. Bo nawet 鄉iej si, 瞠 jestem takim s這ikiem, chocia w Warszawie nie mieszkam.
Nie jestem uzdolniony kulinarnie, ale to danie tak przypad這 mi do gustu, 瞠 chyba zdecyduj si na porwanie z motyk na s這鎍e. Ugotuj sobie fasolk! Sam sobie rzucam wyzwanie ;)
-
2015/03/04 06:24:22
M鎩 M捫 j uwielbia, ja darz to danie raczej mniejszym uwielbieniem:)
-
2015/03/04 10:29:52
Ale mi smaka narobi豉!