ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta kanapkowa z makrelą, jajkami i kiszonym ogórkiem

Bardzo smaczna pasta z makreli, z dodatkiem ogórków kiszonych i ugotowanych na twardo jajek. Pewnie większość z Was od dawna ją zna.  Polecam, zarówno na śniadanie, jak i kolację.

Pasta jest zgodna z metodą Montignaca - posiłek tłuszczowy (jeśli użyjemy odpowiedniego majonezu).

pasta z makreli

 Składniki:

  • wędzona makrela
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 kiszone ogórki
  • nieduża cebula
  • szczypiorek lub natka pietruszki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makrelę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić ją widelcem. Ugotowane na twardo jajka, cebulę oraz szczypiorek/natkę posiekać. Ogórki obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem i solą. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Smacznego ;)

pasta z makreli

środa, 14 stycznia 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/01/14 14:09:04
Tą pastę to zna chyba każdy, a ci którzy jej nie znają powinni szybko ten karygodny błąd naprawić ;) To - prócz jajecznej- moja ulubiona pasta do pieczywa. U mnie idę trochę na łatwiznę i mielę wszystko blenderem. I dodaję trochę porządnego ketchupu, wtedy ma lepszy i kolor i smak :)
PS. ale mi apetytu narobiłaś :P
-
2015/01/14 16:58:27
O, taką pastę to nie tylko na kanapce, ale też wprost z misy bym wyżerała :)
-
2015/01/14 20:00:24
Lubię taką pastę. Mniam :)