ciasta z owocami
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
P帷zki z serkiem homogenizowanym

Mia豉m w lod闚ce spore opakowanie serka waniliowego. Kupi豉m go kiedy z my郵 o nale郾ikach, ale zjedli鄉y je wtedy z d瞠mem i serek le瘸 d逝go zapomniany. W ko鎍u zlitowa豉m si nad nim i postanowi豉m do czego wykorzysta. Pomy郵a豉m, 瞠 skoro mamy karnawa, to mini p帷zki b璠 jak najbardziej na miejscu. Wys豉豉m m篹a po frytkownic do piwnicy i na drugi dzie zabra豉m si za sma瞠nie. Przepis na te s這dkie male雟twa znalaz豉m u Dorotus. Wysz造 bardzo smaczne: mi瘯kie, delikatne i puszyste. Same w sobie nie s one mocno s這dkie. Dorotka zaleca do nich posypk z cukrem i cynamonem - ja z niej zrezygnowa豉m i w zamian posypa豉m p帷zki obficie cukrem pudrem. M捫 bardzo je zachwala i mocno si nimi zajada :) Przygotowuje si je dos這wnie w kilka chwil, co jest niew徠pliwie kolejnym du篡m plusem :) Jedyne do czego mog si przyczepi to ich kszta速: nie wysz造 mi idealnie okr庵貫 - pierwsza partia przypomina豉 wielok徠y z r騜nymi wypustkami :P Pod koniec by這 ju troch lepiej. Smaku to na szcz窷cie nie zmieni這 :)

p帷zki serowe

Sk豉dniki:

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki m彗i pszennej
  • 1,5 造瞠czki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej do g喚bokiego sma瞠nia
  • cukier puder do posypania po usma瞠niu

Wykonanie:

Serek homogenizowany wymiesza z jajkami.Doda przesian m彗 pszenn, proszek do pieczenia, s鏊. Dok豉dnie wszystko wymiesza r霩g kuchenn. W szerokim i p豉skim garnku lub frytkownicy rozgrza olej do temperatury 175 stopni. Niewielk 造磬 nak豉da porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczaj帷 j w od這穎nym oleju (by ciasto nie klei這 si do 造磬i). Sma篡 do z這tego koloru. Usma穎ne p帷zki odk豉da na bibu趾 do ods帷zenia. Posypa cukrem pudrem. Najlepsze od razu po usma瞠niu, cho na drugi dzie te s smaczne :) Smacznego :)

p帷zki serowe

p帷zki serowe

pi徠ek, 30 stycznia 2015, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2015/01/30 12:55:47
Robi豉m ju te p帷zusie, s pyszne :) Pozdrawiam
-
2015/01/30 16:12:26
ja w tym roku nie robi p帷zk闚, bo mia豉m dwa podej軼ia i mi nie wysz造, wi璚 si obrazi豉m ;)
-
2015/01/31 23:46:35
A ja zawsze zostawiam sobie mo磧iwo嗆 pofolgowania na T逝sty Czwartek, no ale jak tu cz這wiek ma wytrzyma kiedy takie pyszno軼i na bloga wstawiaj :D Nie jad貫m jeszcze takich p帷zk闚 z serkiem homogenizowanym. C騜 on daje, czy p帷zki s bardziej wilgotne? Mo瞠 si skusz na ich przygotowanie "przed czasem" ;)
-
2015/02/02 11:30:48
Bardziej mi smakuj serowe ni tradycyjne...
-
2015/02/02 17:59:02
Te je robi豉m i rzeczywi軼ie wspaniale smakuj :)
-
2015/02/03 09:25:47
Cudowne! :>
-
2015/02/03 14:37:47
Wygl康aj smakowicie, poprosz o kilka ;D
-
2015/02/03 19:49:55
Bardzo apetyczne:) .... te czytam (po raz ju nie wiem, kt鏎y Harrego):)
-
2015/02/04 11:36:14
--ewa_ciasteczkowakraina: O tak. S pyszne :)

--aga-aa: Ja takich prawdziwych p帷zk闚 te si jako boj robi. Te s jednak bezproblemowe i bardzo 豉twe w wykonaniu :)

--Piotr: Tak, dzi瘯i serkowi p帷zki s delikatne, mi瘯kie i wilgotne :)

--mikimama: To samo stwierdzi m鎩 m捫 ;)

--ugotujmyto.pl: Oj tak :)

--Sosna: I pyszne :)

--ㄆkasz: Ju niestety si sko鎍zy造 ;)

--jolantaszyndlarewicz: Ja go czytam po raz pierwszy. Nam闚i豉 mnie szwagierka i nie 瘸逝j. :)
-
2015/02/10 13:59:46
Pity przez internet 2014 tylko z takimi p帷zusiami! Tymbardziej, 瞠 zbli瘸 si t逝sty czwartek :P