ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Letni krem z pieczonych pomidor闚 i papryki

Szybka, niedroga, 豉twa w wykonaniu i niezwykle aromatyczna zupa. Najlepsza w豉郾ie teraz, kiedy pomidory s najsmaczniejsze. Warto wypr鏏owa. 安ietnie smakuje z chrupi帷 bagietk lub grzankami.



Sk豉dniki (2-3 porcje):
  • 6-7 pomidor闚
  • 2 du瞠 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 4-5 z帳k闚 czosnku
  • 0,5-0,75 l bulionu
  • oliwa
  • s鏊, pieprz, zio豉 prowansalskie

Wykonanie:

Pomidory przekroi na p馧. Z papryki usun望 gniazda nasienne i przekroi je na cztery cz窷ci. Cebule obra i pokroi na mniejsze kawa趾i. Czosnek obra. Wszystkie warzywa umie軼i na wy這穎nej papierem do pieczenia blaszce. Skropi je obficie oliw, posypa sol, pieprzem i zio豉mi.


Wstawi do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut. Po tym czasie blach wyci庵n望 z piekarnika. Jej zawarto嗆 lekko przestudzi. Z pomidor闚 oraz papryki 軼i庵n望 sk鏎ki. Wszystkie upieczone warzywa prze這篡 do garnka. Doda bulion, zagotowa. Zmiksowa na g豉dki krem (je郵i zupa jest zbyt g瘰ta - dola dodatkow szklank bulionu). Ca這嗆 doprawi do smaku. Podawa np. z grzankami. Smacznego :)

czwartek, 24 lipca 2014, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/07/24 12:40:06
musz spr鏏owa...ciekawa jestem czy czu r騜nic miedzy t z niepieczonych pomidor闚
-
Go嗆: , *.15-2.cable.virginm.net
2014/07/24 21:57:08
Uwielbiam takie kremy!
-
2014/07/25 21:31:11
ten krem to pierwsza klasa :) pycha :)
-
2014/09/21 02:16:09
Uwielbiam zup pomidorow, a taki krem wygl康a smakowicie :)