ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu
Makaron z tuńczykiem po meksykańsku (Montignac)

Montignacowy pomysł na smaczny i szybki obiad. Polecam, nie tylko osobom będącym na diecie. Przepis znaleziony na blogu Cynamon w kuchni.



Składniki:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • czerwona papryka
  • puszka pomidorów bądź passata pomidorowa (bez cukru w składzie)
  • puszka czerwonej fasoli (lub dwie garście ugotowanej, suchej czerwonej fasoli, która ma mniejsze IG)
  • cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia, słodka papryka
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • makaron (razowy lub 100% durum)

Wykonanie:

Cebulę obrać i posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w kostkę, fasolę i tuńczyka odsączyć. Na odrobinie oliwy podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę, fasolę i pomidory z puszki.  Dusić do miękkości warzyw. Do sosu dodać tuńczyka. Doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem ugotowanym al dente. Posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego :)

piątek, 24 stycznia 2014, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2014/01/25 21:24:36
Z pewnoscią smakuje świetnie :)
-
2014/01/28 12:18:21
lubię makaron z tuńczykiem, choć z pomidorami jeszcze nie łączyłam:) Pozdrawiam
potravel.pl
-
Gość: asiawu, *.play-internet.pl
2016/05/12 16:35:49
Niemialam pomysłu na szybki i niecodzienny obiad...tymczasem przebijając się przez bezkresne morze przepisów...o to jestzrobiłam a jakże...przepyszne polecam
-
2016/05/12 23:10:40
--asiawu: Cieszę się, że danie przypadło Ci do gustu :)