ciasta z owocami
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Puree z dyni

Festiwal Dyni 2012 rozpoczynam przepisem na dyniowe puree, bez kt鏎ego praktycznie nie mo瞠 si obej嗆 瘸den dyniowy wypiek. Instrukcj przygotowywania tego puree znalaz豉m u pomys這dawczyni dyniowej zabawy czyli Bei. Wykonanie jest bardzo proste i szybkie. W tym roku po raz pierwszy zawekowa豉m kilka s這iczk闚 z puree. Zgodnie ze wskaz闚kami pasteryzowa豉m dwa dni pod rz康, po ok. 45 minut czyli o wiele d逝瞠j ni zwyk貫 przetwory. Mam nadziej, 瞠 si nie zepsuj :)



Sk豉dniki:
  • dynia, pokrojona w 獞iartki lub plastry

Wykonanie:

Pokrojon dyni wy這篡na blaszk ipiec w temperaturze 180-200 stopni, do momentu,a zmi瘯nie (u mnie trwa這to ok.45 minut). Gdy b璠zie jumi瘯ka, wystudzi j i zeskroba z twardej sk鏎y mi瘯ki mi捫sz. Zmiksowa go i prze這篡 na sito. Sito w這篡 do miski i zostawi do ods帷zenia na ca陰 noc.

A tak wygl康a豉 moja dynia po wyj璚iu jej z piekarnika:




pi徠ek, 19 pa寮ziernika 2012, wedelka
Tagi: dynia

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/10/19 15:28:11
Musz zrobi zapasy tego puree :) Po prostu je uwielbiam.
-
2013/05/16 21:32:43
Ja w tym roku na dzia販e ju posadzi貫m dyni. Na jesieni b璠zie co robi