ciasta z owocami-->
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Filet z kurczaka w wi鏎kach kokosowych

Kurczak panierowany w wi鏎kach kokosowych, zamiast w tradycyjnej bu販e tartej, a nast瘼nie upieczony w piekarniku. Prosto, smacznie i niebanalnie :)

Przepis dodaj do akcji "Kokosowe szale雟two" prowadzonej przez Alex27 oraz "Panierka inna ni zwykle" prowadzonej przez Franky.



Sk豉dniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • jajko
  • wi鏎ki kokosowe
  • oliwa z oliwek
  • s鏊, pieprz, s這dka papryka
Wykonanie:

Filety umy, osuszy i opr鏀zy przyprawami z obu stron. Obtoczy je w rozk堯conym jajku, a nast瘼nie w wi鏎kach kokosowych (nale篡 dobrze docisn望 je r瘯 do mi瘰a). Tak przygotowane filety u這篡 w naczyniu 瘸roodpornym, wysmarowanym oliw z oliwek. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20-30 minut. Smacznego :)



鈔oda, 30 maja 2012, wedelka
Tagi: kokos kurczak

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/05/30 22:47:53
安ietny pomys. W wi鏎kach kokosowych z pewno軼i by mi posmakowa. Uwielbiam kokos :)
-
2012/05/31 08:52:46
Egzotycznie! Lubi! :)
-
2012/05/31 15:42:05
mmm panierowa豉m ju filety w migda豉ch, ale widz, 瞠 i w kokosie musz spr鏏owa :)
-
2012/05/31 15:52:25
dzi瘯uj za komentarz:) cebulk to m鎩 facet ub鏀twia, ale ja fank nie jestem..chocia w kapu軼ie nie dominowa豉, nie by豉 mocno wyczuwalna:) pozdrawiam