ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Razowy jab貫cznik w這ski

Jab貫cznik w這ski ju kiedy piek豉m (przepis TUTAJ). Tamta wersja by豉 nazwijmy to "na bogato" czyli z dodatkiem r騜norakich bakalii, opr鏀zona cukrem pudrem. Dzi wersja skromniejsza, ale nie mniej smaczna. Zdrowsza, bo z m彗i pe軟oziarnistej, pachn帷a cynamonem i jab趾ami. Idealny pomys na w璕lowodanowe 郾iadanie na diecie Montignaca.

Przepis znalaz豉m na blogu Bake & Taste.



Sk豉dniki:
  • 3 jab趾a (da豉m 4)
  • 1/4 szklanki fruktozy
  • 4 bia趾a
  • 2 szklanki m彗i razowej (u mnie szklanka m彗i typ 1850 oraz szklanka m彗i orkiszowej)
  • 3 造瞠czki proszku do pieczenia
  • 3 造瞠czki cynamonu
  • kilka kropel ulubionego aromatu
  • ewentualnie do posypania: fruktoza zmielona na cukier puder lub orzechy czy migda造 (pomin窸am)
Wykonanie:

Jab趾a obra ze sk鏎ki, pokroi w kostk, prze這篡 do du瞠go naczynia i zasypa je fruktoz. Umie軼i w lod闚ce na godzin, aby pu軼i造 sok (soku nie odlewa). Po godzinie do jab貫k doda bia趾a (nie ubite), m彗, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Wszystko energicznie wymiesza. Foremk wy這篡 papierem do pieczenia. Na這篡 ciasto. Piec ok.40-50 min. w 160 stopniach do tzw.suchego patyczka. Smacznego :)


pi徠ek, 27 kwietnia 2012, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/04/27 13:44:07
Rzeczywi軼ie smacznie i zdrowo :) I do tego z 鄴逕iem! ;)
-
2012/04/27 13:51:31
ciesze si, 瞠 przepis podpasowa :) oj dawno go nie piek豉m, chyba czas zrobi ma陰 powt鏎k :)
-
2012/04/27 15:11:42
Ten jab貫cznik jest bardzo smaczny. Podoba mi si to, 瞠 zawiera m彗 razow, trzeba wypr鏏owa.:)
A 鄴逕ik 郵iczny:)
Pozdrawiam
-
2012/04/30 23:45:21
fajny taki jab貫cznik z razow m彗. zapisuj link jakby co.
ale przyznam szczerze: 鄴逕ik, 鄴逕ik w tle mnie roz這篡 na 這patki ;)
-
2012/05/04 11:30:50
Razowe - na plus! Podoba mi si, bo te lubi u篡wa m彗i razowej (w og鏊e innej ni bia豉) w wypiekach.
-
2012/05/08 15:42:20
Mmmm... brzmi i wyglada smacznie :) Musz wypr鏏owa :)