ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Pico De Gallo vel. Salsa Cruda

Nie mog豉m zdecydowa si na to, jak nazwa t meksyka雟ksals na moim blogu, znalaz豉m bowiem co najmniej kilka okre郵e, kt鏎e j opisuj. Pico De Gallo oraz Salsa Cruda pojawia造 si najcz窷ciej, wi璚 postawi豉m w豉郾ie na nie. Znale潭 jednak mo積a ten przepis r闚nie pod nazwami takimi jak: Salsa Fresca, Salsa Bandera czy po prostuSalsa Mexicana. Jakkolwiek by jej nie nazywa, za ka盥ym razem smakuje r闚nie dobrze. Przepis闚 na ni jest mn鏀two. Ja skorzysta豉m z jednego zawartego na stronie Chef In You. Od siebie doda豉m dodatkowo troch kuminu, zamiast papryki jalapeno da豉m papryczk chili, bo tylko tak mia豉m pod r瘯oraz zamieni豉m czerwon cebul na zwyk陰. Moja salsa wysz豉 troch zbyt wodnista, co jest zas逝g bardzo soczystych pomidor闚. Sals wykorzysta豉m do potrawy, o kt鏎ej napisz w nast瘼nym po軼ie.

Salsa jest moj kolejn propozycj w zabawie "Z widelcem przez kuchnie obu Ameryk".

Sk豉dniki (zrobi豉m z po這wy porcji):

- 4 szklanki pokrojonych w kostk pomidor闚

- 1 papryczka jalapeno, drobno pokrojona (bez nasion, chyba 瞠 kto lubi baardzo ostre smaki) - ja zamieni豉m na papryczk chili

- 1 posiekana czerwona cebula (da豉m zwyk陰)

- 1-2 przeci郾i皻e z帳ki czosnku

- sok z limonki

- p馧 p璚zka posiekanej kolendry

- s鏊, cukier do smaku (ode mnie jeszcze kumin)

Wykonanie:

Pokrojone pomidory umie軼i na durszlaku, pozostawi na p馧 godziny (pomin窸am ten etap i dlatego moja salsa wysz豉 taka wodnista). Doda posiekan papryczk, cebul, czosneki kolendr. Wymiesza. Odla powsta造 sok. Przyprawi dosmakusol, cukrem, kuminem oraz sokiem z limonki. Smacznego :)

Z widelcem przez kuchni obu Ameryk

sobota, 09 pa寮ziernika 2010, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/10/09 10:39:29
robi takie cu jako dodatek do obiadk闚, albo po prostu sama wcinam na lunch :)
a mnie ochota na nie nasz豉.
-
2010/10/09 11:45:20
Znamy i lubimy;-)
My do sals zawsze dodajemy pomidory kt鏎e najpierw wypestkowujemy, p逝czemy, lekko przesuszamy r璚znikiem, a dopiero potem kroimy w kostk.
Mi捫sz lubi sobie potem wypi;-)
Ciekawe co to za danie z sals cruda przygotowa豉?;-)
-
2010/10/10 11:39:30
Jak ja lubi kuchni meksyka雟k:)
-
2010/10/11 14:56:31
bardzo fajne, kolorowe, niskokaloryczne danie:) podoba mi si bardzo:)
-
2010/10/11 20:57:30
Fajna ta salsa , ma pi瘯ny kolor :)