ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Nutella ze 郵iwek (wersja oryginalna + wersja zgodna z MM)

Przepis na te...hmm...powid豉 (?) znalaz豉m ju do嗆 dawno u Edysi, ale dopiero teraz uda這 mi si je przygotowa. Ca這嗆 co prawda, nie smakuje jak wspomniana nutella, ale zapewniam, 瞠 mimo to, jest naprawd bardzo, bardzo smaczna. Dla mnie i mojego m篹a najlepsza z ciep造mi jeszcze grzankami. Idealna na 郾iadanie. Polecam jako smaczn ciekawostk.

Nutell t zrobi豉m w wersji oryginalnej z cukrem oraz zmodyfikowanej dla os鏏 b璠帷ych na diecie Montignaca wersji z fruktoz. Obie wersje dobre, aczkolwiek ta Montignacowa, wysz豉 mi troszk rzadsza.

Jest to moja kolejna propozycja da akcji "Przetwory" oraz"Czas na 郵iwki".

Sk豉dniki (5 鈔edniej wielko軼i s這iczk闚):


- 3 kg 郵iwek w璕ierek bez pestek

- 1 kg cukru

- 2 cukry waniliowe (ja da豉m domowy cukier z wanili)

- 100 g ciemnego kakao

Wersja dla os鏏 na diecie Montignaca (3 鈔edniej wielko軼i s這iczki):

- 1,25 kg 郵iwek w璕ierek bez pestek

- 0,2 kg fruktozy

- 40 gciemnego kakao

- wanilia albo dozwolony aromat waniliowy (ja doda豉m 2 造磬i ekstraktu z wanili)

Wykonanie:


奸iwki przepu軼i przez maszynk (ja u篡豉m do tego blendera). Zmiksowane 郵iwki prze這篡 do garnka z grubym dnem.Doda cukier (lub fruktoz)i gotowa na ma造m ogniu cz瘰to mieszaj帷 oko這 2 godzin (masa powinna nieco zg瘰tnie). Naoko這 10 minut przed ko鎍em gotowania doda cukier waniliowy (lub ekstrakt)i kakao (po dodaniu kakao masa znacznie zg瘰tnieje, wi璚 przed jego wsypaniem nie mo瞠 by zbyt g瘰ta). Ca這嗆 dok豉dnie wymiesza.Gor帷 mas nak豉da do wyparzonych s這ik闚, pasteryzowa przez oko這 10 minut. Wg nas, najlepiej smakuje z grzankami. Smacznego :)

AKCJA PRZETWORY

wtorek, 31 sierpnia 2010, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/08/31 11:21:39
Co ja bym da豉 za taki s這iczek :) Fantastycznie b璠zie smakowac zim :)
-
2010/08/31 11:34:15
Znam bo robi豉m. Pycha:)
-
2010/08/31 12:14:26
ale fajne ! musz koniecznie wypr鏏owa!
-
2010/08/31 12:34:43
lubi t nutell!
-
2010/08/31 13:44:44
Cudownie wygl康a ta 郵iwkowa nutella na Twoich zdj璚iach, te mam przepis i b璠 robi w tym roku, a jestem ciekawa smaku :), pozdrawiam :)
-
2010/08/31 15:51:58
chcia豉bym skosztowa...
-
2010/08/31 17:50:25
安ietna Nutella! Chcia豉bym tez zrobi, mam nadzieje,ze mi si uda :))
Pozdrawiam.
-
2010/08/31 18:59:00
Planuj j w tym roku przygotowa. Ciekawa jestem, jak mi posmakuje!

Pozdrawiam! :)
-
2010/08/31 22:16:28
Ciesz si, 瞠 uda這 Ci si skorzystac z przepisu i nawet dostosowa do MM :)
-
2010/09/01 17:53:12
Bardzo ciekawa kompozycja, chyba si skusz i zrobi, dop鏦i s 鈍ie瞠 郵iwki :)
-
2010/09/02 19:47:41
nutella! i 郵iwka. czeko郵iwka!
i szklanka mleka, 鈍ie瘸 bu趾a. ale nie do smarowania, o nie! 造瞠czka w d這 i do dzie豉 xd

zapraszam Ci tak瞠 do zabawy.
szczeg馧y na moim blogu ;]
www.karmel-itka.blogspot.com
-
2010/10/23 17:25:42
O mamo szkoad ,ze nei moge takiej kupic....tak sobie mysle, ze pyszne bu貫czki moglabym z nia zrobic;)
-
Go嗆: lu鄂a, *.biznes.mm.pl
2013/08/22 13:46:11
Ju nie raz robi豉m. Wnuki j uwielbiaj!
-
Go嗆: kyniol, 31.135.26.*
2015/09/27 21:55:45
Bardzo smaczne. Jednak ja wole 0,5 kg cukru. Kwaskowato嗆 daje moc 郵iwki