ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Blog > Komentarze do wpisu
Kalarepka z marchewką i koperkiem

Szybka, banalnie prosta i smaczna jarzynka pasująca do letniego obiadu. Troszkę inna wersja tego przepisu, urozmaicona marchewką.

Składniki:

- 2-3 młode kalarepki, pokrojone w słupki

- opakowanie mrożonych mini marchewek (ale może być też po prostu kilka młodych marchewek, pokrojonych na mniejsze kawałki; ja nie miałam, więc posiłkowałam się mrożonymi)

- pół pęczka posiekanego koperku

- 1-2 łyżki masła

- sól, pieprz

- ew. 1 łyżka mąki

Wykonanie:

Pokrojone warzywa podsmażyć razem przez kilka minut na maśle. Podlać wodą i dusić, aż będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać koperek.  Z rondelka odlać trochę płynu, rozrobić w nim mąkę i ponownie wrzucić do warzyw. Zagotować. Podawać na ciepło. Smacznego :) 

środa, 30 czerwca 2010, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/06/30 14:10:44
Bardzo mi się podoba taki dodatek do mięsa np:) Super:)
-
2010/06/30 14:31:16
Mniam;-)
-
2010/06/30 14:47:45
Mlode, wiosenne warzywa sa smakowite, dla mnie, bez maki latem, za to jesienia i zima z mrozonek i zasmazka z maki, jak podalas, pyszne!:)
Dziekuje za przepis i serdecznie pozdrawiam.
-
2010/06/30 15:42:30
proste, zdrowe i pyszne :) świetne podoba mi się pozdrawiam
-
2010/06/30 16:16:22
Bardzo smakowite te warzywka :)
-
2010/06/30 19:28:40
Ładnie sie prezentują. Az chce sie zjeść ;)
-
2010/06/30 19:56:01
Chętnie zjem taką jarzynke do obiadu:))
-
2010/06/30 22:17:20
ależ to smakowicie wygląda, zawsze robiłam to danie pokrojone w kostkę , ale Twoje zdecydowanie ładniej wygląda , pozdrawiam

oj, chyba muszę u babci w ogrodzie rozejrzeć się za kalarepką :)
-
2010/07/01 20:57:18
kalarepkę lubię oj lubię, w tym roku jeszcze jej nie jadłam
-
2010/07/02 09:03:38
kalarepka podsmażona na maśle.. zaciekawiłaś mnie bardzo.
-
2015/05/13 16:18:22
Marcheweczka - idealna dla naszej skóry, szczególnie przed latem, gdy chcemy nadać jej ładny, rumiany kolore. Koperek - do smaku bardzo dobry. A kalarepa to kojarzy mi sie z dziecinstwem, bo moja babcia chodowała kalarepy u siebie na działce i zawsze latam chodziłam z nią na tę działkę i zjadałam sobie ze smakiem kalarepke.
-
2015/08/24 18:13:08
Hej :) Sledze Twojego bloga od dluzszego już czasu, no i szczerze muszę Ci powiedziec, ze kazdy Twoj wpis jest lepszy od poprzedniego, a żaden z nich nie jest slaby :) Podnosisz sobie przyslowiowa poprzeczke za kazdym razem, no i za kazdym razem również bez problemu ja przeskakujesz :) Pozazdroscic takiego ogromnego talentu :)