--> Boze Narodzenie baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Sur闚ka z czerwonej kapusty

Bar Sa豉tkowy u Peli zaproszenie

Do dzisiejszego obiadu przygotowa豉m sur闚k, kt鏎a jest jedn propozycji w "Barze sa豉tkowym" Peli. Strasznie nie chcia這 mi si wszystkiego kroi r璚znie (w tak leniw niedziel jak dzi jako odstrasza這 mnie siekanie kapusty), dlatego te przepis troszk zmieni豉m ikolejne sk豉dniki w璠rowa造 po kolei w moim blenderze. Wychodzi造 stamt康 drobniutko posiekane jupo kilku sekundach i w ten spos鏏 zrobienie ca貫j sa豉tki zaj窸o mi raptem oko這15 minut. Sur闚k zrobi豉m w dw鏂h wersjach: dla mnie i m篹a. Do mojejwersji nie doda豉m jab趾a, a jogurt naturalny zamieni豉m na 鄉ietan 18% (modyfikacje zwi您ane z Montignaciem). Obie wersje wysz造 bardzo smaczne i my郵, 瞠 b璠 jeszcze do tego przepisu jeszcze wraca.

Poni瞠j wersja przed wymieszaniemz sosem:

Sk豉dniki:

- p馧 g堯wki czerwonej kapusty

- 2 marchewki

- 2 jab趾a (w wersji MM pomin窸am)

-czerwona cebula

- 10 dkg 鄴速ego sera typu cheddar

- 造磬a soku z cytryny (w wersji MM pomin窸am)

Sos (zrobi豉m z po這wy porcji):

- 3 造磬i majonezu (na MM tylko Kielecki)

- 3 造磬i jogurtu naturalnego (w wersji MM zamieni豉m na 鄉ietan 18%)

- z帳ek czosnku

- s鏊, pieprz, papryka, chilii, pieprz cayenne (dwie ostatnie pomin窸am)

Wykonanie:

Z kapusty usun望 g陰b i zewn皻rzne li軼ie,drobno posieka. Obrane marchewki zetrze na grubej tarce, jab趾a wraz ze sk鏎kpokroi w paski, wymiesza je z sokiem z cytryny (jak pisa豉m wy瞠j, w wersji MM jab趾a pomin窸am). Cebul drobno posieka, 潟速y ser zetrze na tarce. Wszystkie sk豉dniki wymiesza razem (ja po prostu wszystkie sk豉dniki drobno posieka豉m w blenderze). Z podanych sk豉dnik闚 przygotowa sos, po陰czy do z warzywami, dok豉dnie wymiesza. Przed podaniem sch這dzi w lod闚ce przez godzin. Smacznego :)

Po wymieszaniu z sosem sa豉tka prezentowa豉 si tak:

niedziela, 07 lutego 2010, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/02/07 18:12:32
ja ostatnio w ogole nie jem zadnych warzyw. Jest zimno i tylko jem tuczace i sycace potrawy;) Bede musiala niedlugo to zmienic, bo zima sie skonczy i jak zdejme zimowe ciuszki to zauwaze dodatkowe kilogramy;)
-
2010/02/07 18:39:44
Ja te si czaj na t sur闚k! Fajnie wygl康a, zach璚i豉 mnie :)
-
2010/02/07 20:23:13
Pi瘯na sur闚eczka o pi瘯nym kolorze. Bardzo dawno nie jad豉m czerwonej kapusty.
Pozdrawiam !:)
-
2010/02/07 21:23:56
wieki nie jad豉m sur闚ki z czerwonej kapusty
przez Ciebie chyba mi si b璠zie dzisiaj 郾i豉
a jutro zrobi :-)
-
2010/02/07 21:49:41
Pi瘯ny kolor :) Nigdy nie robi豉m takiej sur闚ki, jako zawsze zadowala豉m si kupn, ale widz, 瞠 chyba sama zaczn j robic :)
-
2010/02/16 00:59:48
Czyta豉m Tw鎩 wpis zaraz jak tylko go poda豉 na blogu Barowym, ale jako nie dopisa豉m si tu komentarza.
Teraz po swoich do鈍iadczeniach my郵, 瞠 drobne pokrojenie kapusty (tak jak u Ciebie) da這 lepszy smak ca貫j sa豉tce.
Pozdrawiam serdecznie
Pela