ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Jab貫cznik w這ski

Ciasto to, robi zawsze kiedy mam w domu nadmiar jab貫k. Szybko si je przygotowuje, jest wilgotne, pachn帷e cynamonem, bardzo smaczne. Przypomina mi troch keks, pewnie przez dodatek bakalii. Nie wiem sk康 wzi窸a si jego nazwa i czy naprawd ma co wsp鏊nego z W這chami. Pewnie nie. Przepis znalaz豉m ju dawno razem z mam w jakiej ksi捫eczce z przepisami, ale niestety nie pami皻amju wjakiej.

Zdj璚ia nie s mo瞠 zbyt 豉dne, ale musicie mi to wybaczy. Robi豉m je p騧nym wieczorem, ostatnim kawa趾om, uratowanym przed moim m篹em, kt鏎emu takie ciasto bardzo smakuje. Nie chcia豉m ich tutaj wstawia, ale przypomnia這 mi si, 瞠 dodany tam cynamon pasuje idealnie do rozpocz皻ego w piatek "Korzennego tygodnia", wi璚 szybko zrobi豉m fotki i dodaj ten przepis jako moj pierwsz propozycj do tej zabawy.

Sk豉dniki:

- 6 jab貫k (najlepiej kwaskowatych)

- szklanka cukru

- 2 szklanki m彗i

- 3 jajka

- po 造瞠czce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej

- 2-3 造瞠czki cynamonu

- szklanka pokrojonych bakalii (u mnie rodzynki, orzechy i du穎 sk鏎ki pomara鎍zowej)

Wykonanie:

Jab趾a obra, pokroi wkostk.Prze這篡 je do miski, zasypa cukrem i doda bakalie.Odstawi wszystko na godzin w ch這dne miejsce. Po godzinie do jab貫k wbi jajka, dosypa m彗wymieszan z proszkiem do pieczenia i sod oczyszczon oraz cynamon.Wszystko dok豉dnie wymieszadrewnian 造磬. Gotowe ciasto wy這篡 do blaszkiwysmarowanej mas貫mi wysypanej bu趾 tart. Piec ok. 40 minut w 鈔ednio rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu opr鏀zy cukrem pudrem. 安ietnie smakuje na ciep這, podane np. z lodami. Smacznego :)

niedziela, 22 listopada 2009, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2009/11/22 15:57:39
Do druku,bardzo mnie si podoba:PP
-
2009/11/22 16:49:16
Pi瘯nie wygl康a:)
-
2009/11/22 17:01:26
I nast瘼ny pyszny przepis na jab貫cznik! U mnie to ciasto ulubione, wi璚 pewnie wykorzystam :)
-
2009/11/22 17:43:02
swietne ciasto, takie jesienne!
-
2009/11/22 17:59:00
bardzo lubi takie wilgotne ciasta, s przepyszne
-
2009/11/23 08:03:23
Wygl康a na p瘯aj帷e od owoc闚 i mocno aromatyczne :)
-
2009/11/23 09:43:08
Baardzo fajne to ciasto :)
-
2009/11/23 09:53:07
奸iczne i pyszne!! :))
-
2009/11/23 17:27:26
Dzi瘯uj za mi貫 s這wa i polecam to ciasto, jest naprawd smaczne :)
-
Go嗆: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2010/01/09 20:42:29
Ciasto jest zrozumiale opisane.Dzisiaj robi豉m Jest pyszne!!!!!Troche sie ba豉m.bo pierwszy raz korzysta豉m z przepisu z intenetu,ale op豉ci這 sie zaryzykowa.Ma same plusy.Jest proste.tanie,smaczne,豉dnie wygl康a,i napewno ka盥emu sie uda .Gwarantuje!!!!pozdrawiam i warto upiec swojej rodzince to pyszne ciasto!!!
-
Go嗆: Arcana, 82.177.26.*
2010/09/09 18:36:21
To jest strona z kt鏎ej ju 89% przepis闚 przetestowa豉m i zar闚no mnie jak i moim bliskim przyrz康zone potrawy bardzo smakowa造...Huuurrraaa!! Odnalaz豉m kulinarn siostr!!!!Pozdrawiam
-
Go嗆: dianka 4, *.trustnet.pl
2012/01/18 04:03:40
Robie to ciasto od lat:) Zawsze wychodzi, bardzo proste i tanie!
-
Go嗆: , *.251-95-r.retail.telecomitalia.it
2012/08/11 19:05:54
dlaczego trzeba dac pokrojone jablka do lodowki na godzine?
-
Go嗆: , *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl
2012/11/27 18:43:40
no i w ko鎍u znalaz豉m! :) szukalam tego przepisu:) ciasto owe robi豉m kilkukrotnie ale nie pami皻a豉m proporcji, dzi瘯i za przepis, jest banalnie prosty a ciasto pyyyycha !!