ciasta z owocami <Wielkanoc baner
Durszlak.pl myTaste.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepis闚
Blog > Komentarze do wpisu
Ciasto marchewkowe

Kiedy zobaczy豉m przepis na to ciasto u Cudawianek, pomy郵a豉m sobie, 瞠 sk康 je ju znam. I faktycznie, po przewertowaniu zeszytu mamy z przepisami znalaz豉m receptur r闚nie na ten placek.. Bardzo smaczny, korzenny, o boskim aromacie... M捫 bardzo go polubi i cz瘰to namawia do jego upieczenia. Szczerze polecam :)

Update 26.10.2015 - zmiana zdj璚ia :)

ciasto marchewkowe

Sk豉dniki:

- 1,5 szklanki startej marchwi

- 2 szklanki m彗i

- 1,5 szklanki cukru

- 1 szklanka oleju

- 4 jajka

- 1 造瞠czka sody

- 1,5 造瞠czki proszku do pieczenia

- przyprawa do piernik闚 lub cynamon

- aromat migda這wy

Wykonanie:

Utrze olej z cukrem. Wbija do tego po jednym jajku, ci庵le ucieraj帷. Nast瘼nie dosypa m彗, proszek, sod i przypraw do piernik闚. Ci庵le mieszaj帷, dodawa po 造盧e marchwi. Na koniec doda kilka kropel aromatu.

Ciasto prze這篡 do blaszki wysypanej bu趾 tart i piec w tempertaurze 180 stopni przez 40-60 min.

Smacznego :)

ciasto marchewkowe2

sobota, 18 pa寮ziernika 2008, wedelka

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Go嗆: Moni?, *.cable.ubr05.harb.blueyonder.co.uk
2008/10/18 16:46:54
Oj pami皻am te ciasto:) Takie skromne a takie pyszne! Zjad豉bym sobie cho kawa貫czek!:)
-
2008/10/19 07:08:31
No to ja si kawa貫czkiem cz瘰tuj.
Buziaki niedzielne posy豉m.
-
2008/10/19 21:29:03
--Moni: Pamietasz? Nieraz w domu je robilysmy ;)

--Hanula: Smacznego :)
-
2010/09/06 21:35:51
Moja szanowna rodzicielka zrobi豉. Rewelacja. Teraz moja lepsza po這wa ka瞠 mi to upiec :)
-
Go嗆: michal1, *.dynamic.chello.pl
2010/12/13 23:04:02
witam mozecie mi powiedziec jak wam to ciasto wysz這 zrobi貫m wszystko wg. przepisu podanego wyzej i z ciasta wysz豉 zupa krem wcale sie nie zcis這??? stracony czas i pieniadze.Do dupy.
-
Go嗆: karolinaS, *.devs.futuro.pl
2010/12/28 16:34:51
Super ciacho!! Paluszki liza :-p. Bardzo polecam!!
-
Go嗆: ZUZIA, *.wroclaw.mm.pl
2010/12/31 14:33:33
NIE WIEM JAK TO CIASTO MOZE NIE WYJSC .PRZECIEZ TO BARDZO PROSTY PRZEPIS.
NO CHYBA ZE KTOS NIE UMIE CZYTAC.........
CIACHO GORACO POLECAM NAJLEPSZE JEST Z POLEWA MLECZNA CZEKOLADOWA....REWELACJA !!!!!!!!
-
Go嗆: justyna, *.elblag.vectranet.pl
2011/02/13 10:23:27
Ciasto pyszne - wysz這 rewelacyjnie :)
-
Go嗆: Ef, *.dynamic.chello.pl
2011/03/19 20:09:22
Mnie te nie wysz這. Zupa. Ale mo瞠 to piekarnik...
-
Go嗆: Daria.K, *.adsl.inetia.pl
2011/04/16 17:01:14
Dzis zrobi豉m to ciasto wed逝g powy窺zego przepisu. Wysz這 fantastycznie i wszystkim smakuje. Pozdrawiam:)
-
Go嗆: asia, *.wroclaw.mm.pl
2011/05/05 20:58:32
Robi to ciasto troch inaczej. Wpierw ucieram jajka z cukrem i powoli dodaje olej (mniej oleju - p馧 szklanki). Nast瘼nie dodaje make i bakalie oraz marchewk(wi璚ej marchwi:P). Pod koniec sod b康 proszek do pieczenia i dopiero do pieca........moim zdaniem ciasto musi wyj嗆 g瘰te.......i tyle:D
-
Go嗆: ziemna, *.dip.t-dialin.net
2012/02/21 20:01:36
Super przepis, zrobilam z maki razowej i orkiszowej pelnoziarnistej:)pycha..
-
Go嗆: xyz: , *.is.net.pl
2012/04/21 14:58:28
w豉郾ie zrobi豉m to ciasto:):) jest przepyszne :)!! obla豉m je jeszcze polew z orzeszkami i naprawd jest cudowne mniam:)
-
Go嗆: , *.leon.com.pl
2012/08/20 13:35:40
Bardzo fajny przepis:) Ciasto 豉dnie wyros這, jest wilgotne i mi瘯kie. Ja do swojego nie dodaj przyprawy do piernik闚 ani bakalii bo nie lubi rodzynek, ale za to wsypuj ca陰 lub prawie ca陰 paczk cynamonu, wtedy ciasto pi瘯nie pachnie i ma wspania造, 鈍i徠eczny aromat. Polew przygotowuj z ok. 2 造瞠k 30% 鄉ietanki i 1,5 tabliczki mlecznej czekolady. Moje w豉郾ie si piecze, po kilku dniach skorzysta豉m z przepisu drugi raz i pewnie jeszcze b璠 korzysta :) A to nie jest moje pierwsze ciasto marchewkowe... :)
-
Go嗆: Eli82, *.dynamic.chello.pl
2012/09/08 19:54:25
Zakocha豉m si w cie軼ie marchewkowym kilka lat temu,w lokaliku na warszawskim Starym Mie軼ie. Szuka豉m idealnego przepisu, by nie dozna rozczarowania. Znalaz豉m;) Ten jest idealny. Dzi upiek豉m je po raz pierwszy. Pycha, cho troszk zbyt s這dkie jak na m鎩 gust. Nast瘼nym razem dodam po prostu tylko 1 szkl cukru i tyle:)
-
Go嗆: luluak, *.dynamic.chello.pl
2012/10/10 19:24:44
Przepyszne, chyba zjem zaraz ca貫
-
Go嗆: Ola23, *.chojnet.pl
2012/10/13 11:26:08
Czy jest to przepis na tortownice o 鈔ednicy 21 lub 22 cm? Tak dedukuje po wielko軼i tr鎩k徠a ciasta, ale nie jestem pewna. Prosz o potwierdzenie lub zaprzeczenie, bo szukam przepisu na ciasto marchewkowe, na tortownic o 鈔ednicy 22 cm :-)
-
Go嗆: iza, *.home.aster.pl
2012/10/29 11:39:18
je郵i chodzi o oliwe- to dobrze rozumiem oliwa z oliwek?
podrawiam
-
Go嗆: marchewka, *.dynamic.chello.pl
2012/11/15 18:45:03
a mnie wyszed zakalec :(
-
Go嗆: Krzysia, *.adsl.inetia.pl
2012/11/26 19:08:07
Ciasto nie wychodzi, gdy marchewka jest zbyt soczysta. Autorka przepisu chyba to potwierdzi? Po utarciu marchewki trzeba odcisn望 sok...
-
2012/11/26 21:36:59
--Krzysia: Ja nigdy marchewki nie odciska豉m i nigdy zakalec mi nie wyszed :)
-
Go嗆: marchewka, *.dynamic.chello.pl
2012/12/10 21:33:36
ju trzeci raz robi to ciasto... znika w oka mgnieniu... nawet tradycjonali軼i lubi ciasto marchewkowe. teraz ju dodaj moje sk豉dniki jak sk鏎ka z pomara鎍zy (starta). w豉郾ie w piekarniku. czekam :)
-
Go嗆: -k-, *.dynamic.chello.pl
2012/12/23 17:18:59
Ten przepis jest najlepszy na 鈍iecie! Od 2 lat robi na 鈍i皻a zawsze to ciasto plus z tego samego przepisu muffinki i zawsze wychodzi. Ka盥y, kto spr鏏owa ciasta zawsze chcia przepis i zawsze odsy豉豉m do tego. Wszyscy wi璚 s zadowoleni, a ponadto w ca造m domu pachnie ciastem piernikowo-marchewkowym. :)
-
Go嗆: marta, *.adsl.inetia.pl
2012/12/31 09:04:18
mam pyt. na jaki wymiar blachy sa te proporcje ciasta? :)
-
2012/12/31 12:14:45
--Marta: Piek豉m w tortownicy o srednicy 24 cm.
-
Go嗆: marta, *.adsl.inetia.pl
2012/12/31 18:29:11
dziekuje:)
-
Go嗆: marta, *.adsl.inetia.pl
2013/01/01 11:57:37
ciasto wyszlo pycha. dodalam skorke z pomaranczy i kawalki czekolady do masy. wyroslo pieknie ( odcisnelam jednak troche sok z marchewki przed dodaniem). Musialam jednak piec je ok. 65 min. chociaz piekarnik byl lekko nagrzany. moze to kwestia piekarnika.
-
2013/01/01 16:47:15
--Marta: Ciesz si, 瞠 ciasto si uda這 :)
-
Go嗆: Justyna, *.static.rdi.pl
2013/01/26 13:21:17
Dok豉dnie takie ciasto marchewkowe w sieci szuka豉m. Pycha! Polecam ka盥emu.
-
Go嗆: Justa, *.gdynia.mm.pl
2013/02/06 00:38:33
Wed逝g mnie to najlepszy przepis na ciasto marchewkowe:)
-
Go嗆: ania29247, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2013/02/25 11:44:26
Czy dodawali軼ie aromat? A przyprawy dodajemy ca貫 opakownie?
-
Go嗆: madziejka, *.dip.t-dialin.net
2013/03/15 13:38:37
witam akurat nie mam pod r瘯 sody oczyszczonej czy co sie stanie je郵i nie dodam jej a np wi璚ej proszku?
-
2013/03/15 13:52:30
--Madziejka: Szczerze m闚i帷 nie wiem, ale wydaje mi si, 瞠 powinno wyj嗆 :)

--Ania: Dodawa豉m aromat, a przyprawy ile kto lubi.

-- Justyna: Ciesz si, 瞠 smakowa這 :)
-
Go嗆: ven-a, *.ostroda.vectranet.pl
2013/08/19 20:59:27
Zrobi豉m ciasto dzi, strasznie si ba豉m, by nie wyszed mi zakalec, ale wysz豉 rewelacja!!! Tak pyszne, 瞠 nie mog si nadziwi :) Piek豉m w podanej temperaturze bez termoobiegu.
-
Go嗆: vikisss, *.internetia.net.pl
2013/10/13 19:33:14
Robi豉m parokrotnie i to najlepszy przepis na marchewkowe jak dla mnie. Uwaga taka, 瞠 koniecznie musi by oliwa- wtedy ciasto wychodzi mi瘯kie i puchate a z olejem zawsze mia豉m te smaczne lecz twarde. No i je郵i mo積a ustawi temp to polecam 185-190 stopni na 45 min i sprawdza potem patyczkiem bo nieraz jest ju ok a nieraz jeszcze troszk p造n帷e. Og鏊nie przepis najlepszy ze wszystkich jakie przerabia豉m- zawsze by造 pro軸y o przepis i zam闚ienia na kolejne ;)
-
Go嗆: Kamilucha, *.stargardszczecinski.vectranet.pl
2013/11/23 21:38:38
Pierwszy raz robi豉m i tym samym jad豉m ciasto marchewkowe. Zrobi豉m wszystko wg Twojego przepisu (z przypraw wybra豉m cynamon) i musz powiedzie, 瞠... to jest rewelacja! Rzadko udaje mi si trafi na przepis idealny za pierwszym razem. Hmmm to chyba w豉軼iwie pierwszy raz :) Ciacho cud mi鏚 i tutaj nie ma co nie wyj嗆. Dawno nie robi豉m tak prostego ciacha. Czyta豉m w komentarzu, 瞠 komu ciacho si rozla這 - wystarczy d逝zej potrzyma w piekarniku. U mnie na 50 minucie w 鈔odku by這 leiste i musialam trzyma je a 65 min. w piekarniku, 瞠by by這 dobre. Id je嗆 dalej ;)
-
Go嗆: dakotatornado, *.eimperium.pl
2014/03/19 20:35:47
nie potrafi piec, a to ciasto wysz這 mi przepyszne :) dzi瘯uj :)
-
Go嗆: ja, *.dynamic.chello.pl
2014/06/05 14:34:01
robie to ciasto od 2 lat. zrobi這 furrore wsr鏚 wszystkich tych kt鏎zy je pr鏏owali. rewelacja.
-
Go嗆: , *.dynamic.mm.pl
2014/07/22 09:31:26
czy mozna je zrobi bez dodawania oliwy? :)
-
2014/07/23 00:59:19
--Go嗆: Nigdy nie robi豉m tego ciasta bez oliwy, wi璚 nie mog r璚zy za efekt ko鎍owy. Ale my郵, 瞠 mo積a by by這 spr鏏owa zamieni olej na jogurt naturalny lub mleko (powinny by w temperaturze pokojowej, co zmniejszy ryzyko zakalca).
-
Go嗆: , *.adsl.inetia.pl
2014/08/23 19:39:01
Chcia豉m si upewni czy w przepisie chodzi o olej z oliwek? W豉郾ie zabieram si za wypieki, a to moje pierwsze podej軼ie na ciasto marchewkowe. Z g鏎y dzi瘯uje za odpowied.
-
2014/08/24 01:14:29
--Go嗆: Dawa豉m olej rzepakowy :) Mam nadziej, 瞠 ciasto si uda這. Pozdrawiam :)
-
Go嗆: mela, *.dynamic.chello.pl
2014/09/28 22:41:50
Zrobi豉m ciacho wczoraj wieczorem, dzisiaj nie ma po nim 郵adu. Doda豉m tylko cynamon i aromat migda這wy oraz du穎 wi璚ej marchwi ni 1,5 szklanki, nie odciska豉m soku, by這 pyszne. Prosze jednak o jednoznaczn odpowied w sprawie t逝szczu. Oliwa czy olej? A je郵i oliwa to jaka ? Serdecznie pozdrawiam przepisodawczyni :):):)
-
2014/09/28 23:16:33
--Mela: Ciesz si, 瞠 ciasto smakowa這. Co do t逝szczu: tak jak napisa豉m wy瞠j: dawa豉m olej rzepakowy. Zaraz w sumie zmieni to w przepisie. Pozdrawiam :)
-
Go嗆: ven-a, 88.156.58.*
2014/10/16 10:58:20
Ja za ka盥ym razem robi ze zwyk造m olejem rzepakowym i wychodzi mi璚iutkie. Teraz te jest w piecu, pierwszy raz robi w termoobiegiem, zobaczymy jak wyjdzie.
-
Go嗆: eerc, *.kalisz.mm.pl
2014/10/27 09:01:59
ciasto pycha od lat robie wg tego przepisu i zawsze si udaje i zawsze szybko znika
-
2014/10/27 10:08:44
--eerc: Ciesz si bardzo :)

-- ven-a: Mam nadziej, 瞠 i tym razem wyjdzie :)
-
Go嗆: Ola, *.play-internet.pl
2014/11/04 18:55:05
Co do wcze郾iejszych wpis闚 o zamienianiu oleju na mleko/jogurt. W 瘸dnym wypadku. Raz robi豉m babeczki marchewkowe z jogurtem i by造 do wyrzucenia :(
-
Go嗆: Mona, 89.174.61.*
2015/04/18 12:59:28
Ciasto super.Zawsze robi z tego przepisu i wychodzi super i bardzo szybko znika.Ulubione ciasto mojej c鏎ki.Bardzo dzi瘯uj za przepis.Pozdrawiam.